Koopwoningen

Het Schoterkwartier gaat uit een tweetal fasen bestaan. De eerste fase met 34 grondgebonden eengezinswoningen gelegen aan de Delistraat, Siantarstraat en Papoeaplein is vóór de zomer 2021 opgeleverd. Fase 2 bestaat uit de realisatie van 22 koopappartementen en 50 (sociale-) huurappartementen in de woontoren aan het Spaarne met daaraan grenzend 12 stadwoningen. Daarnaast worden er 17 stadswoningen aan het groene binnengebied ontwikkeld en komen er nog 7 eengezinswoningen aan de groene scheg aansluitend aan de woningen van fase 1.

Belangstelling in een koopwoning in Schoterkwartier?
Een mooi nieuwbouwhuis op een ideale plek nabij het Spaarne en het geweldige centrum van Haarlem. Daar wilt u toch wonen? Schrijf u dan in als geïnteresseerde en wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Huidige situatietekening en ontwerpen van de woningen en appartementen

 

Huurwoningen

In de woontoren aan het Spaarne van 17 verdiepingen zullen naast de 22 koopappartementen, 50 (sociale) huurappartementen worden opgenomen.

Er zijn tweekamerappartementen en driekamerappartementen allen met een balkon en variërend vanaf ca. 56 m² tot en met 62m². De huurappartementen zullen te zijner tijd worden verhuurd door de toekomstige eigenaar/verhuurder.

Om in aanmerking te komen voor de sociale huurappartementen heeft u een inschrijving nodig bij Woonservice en geldt doorgaans een maximale inkomensgrens en wordt gekeken naar o.a. interesse, inkomsten/vermogen en leeftijd. De specifieke wijze van verhuur wordt t.z.t. nader uitgewerkt.

Het is nog niet bekend wie de appartementen gaat verhuren. Indien u interesse heeft voor een huurappartement en aangemeld bent via deze projectwebsite, houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen en zullen wij te zijner tijd informatie verstrekken waar u terecht kunt voor de verhuur van de appartementen. De start van de verhuur wordt verwacht nadat de bouw is gestart en het appartementengebouw in de afrondende fase is.