Nieuwbouw Schoterkwartier in Haarlem

AM ontwikkelt langs het Spaarne aan de voet van de Waarderbrug in Haarlem-Noord het project Schoterkwartier. De 34 eengezinswoningen van de eerste fase zijn vóór de zomer 2021 opgeleverd. De tweede fase is in voorbereiding. Dit plandeel bevat 108 woningen en heeft een aantrekkelijk en gevarieerd woonprogramma. Er komen 22 koopappartementen en 50 (sociale-) huurappartementen in de woontoren aan het Spaarne met daaraan grenzend 12 stadwoningen. Daarnaast worden er 7 eengezinswoningen en 17 stadswoningen aan het groene binnengebied ontwikkeld.

Arons en Gelauff architecten is de ontwerper van het project. Centraal staat een slanke woontoren die links en rechts wordt geflankeerd door stadswoningen van drie en vier woonlagen. Opvallende balkons geven fijne buitenruimten voor alle bewoners. De stadswoningen in het project hebben ruime terrassen boven de half open parkeergarage. Het parkeren van auto’s en fietsen vindt plaats in deze parkeervoorziening op de begane grond, welke in het midden van het project tussen de bebouwing en het groen is opgenomen. De woontoren wordt 17 verdiepingen hoog.

Schoterkwartier krijgt een expressieve vormgeving waarin ritme, schuine lijnen en bijzondere dakvormen met elkaar zorgen voor een herkenbaar en fraai beeld.

Interesse in de nieuwbouw van Schoterkwartier Haarlem?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Schoterkwartier? Heeft u interesse in het huidige danwel toekomstige aanbod? Meld u dan hier aan als geïnteresseerde om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

Nieuws & blogs

Naar nieuws & blogs Naar nieuws & blogs

Locatie

Naar de locatie
Naar de locatie

Makelaars